Udruga PET PLUS
01.11.2019
,
, , , ,

Završio je projekt REPRO PP – rehabilitacijski program PET PLUS

Projekt REPRO PP financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 220.000 kn za period provedbe od studenog 2018. do kraja listopada 2019. godine.

REPRO PP je trogodišnji program koji je za cilj imao, informiranošću i edukacijom poboljšati socijalnu uključenost ovisnika na način da im se razvije samopouzdanje, da im se osnaže radne i intelektualne vještine, a sve s konačnim rezultatom emocionalnog i intelektualnog jačanja pojedinca i njegove konkurentnosti na tržištu rada.

Primjenom primjera dobre prakse i multidisciplinarnim pristupom radi sveobuhvatnog  i što učinkovitijeg liječenja i rehabilitacije te reintegracije liječenih ovisnika omogućilo se efikasnije rješavanje  problema socijalnog uključivanja marginaliziranih skupina u društvo. Provodili smo motivacijske radionice u Istri u Udruzi Institut Pula.  Radionice su se provodile jednom mjesečno u svrhu smanjenja broja ovisnika na supstitucijskoj terapiji i broja relapsa.

Kroz program im se pomoglo i da budu konkurentniji na tržištu rada. Radionice “Financijsko savjetovanje” i “Kako napisati CV i tražiti posao” dodatno su ojačale samopouzdanje našim korisnicima. Stečene vještine olakšati će im uključivanje u društvo, odlazak na intervju za posao te pronalazak istog.

Kombinacijama aktivnosti redovnog programa zajednice te provođenjem aktivnosti koje su omogućene ovim projektom, poput radionica osnaživanja te sudjelovanjem na sada već tradicionalnom malonogometnom turniru u Velikoj Buni koji je organiziran u suradnji s Udrugom mladih Velika Buna unaprijedili smo njihovu rehabilitaciju i kvalitetu života tijekom boravka u zajednici te ih kvalitetnije pripremili za život nakon zajednice. Povećali smo njihove radne sposobnosti i njihovu konkurentnost na tržištu rada. Uključili smo ih u aktivnosti zajednice i direktno doprinijeli resocijalizaciji i osnaživanju.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram