Članstva Udruge

Udruga PET PLUS članica je European Community of Practice on Partnership (ECoPP). ECoPP je pokrenut u travnju 2022. kako bi dodatno unaprijedio kvalitetu partnerstva diljem Europe i promovirao proširenja razmjene dobre prakse i iskustva o Europskom kodeksu ponašanja. Pruža istinsku platformu za korisnike provedbe fondova na svim razinama da razmjenjuju i razmišljaju o praksama partnerstva.

Udruga PET PLUS je jedna od udruga osnivačica EURAD-a - EURope for Action on Drugs, čije je sjedište u Bruxellesu. EURAD je Europska neprofitna mreža koja se zalaže za prevenciju, liječenje i oporavak od ovisnosti o drogama na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

WFAD-a - Svjetske federacije protiv droga. WFAD je multilateralna mreža nevladinih organizacija i pojedinaca. Okuplja više od 300 organizacija članica u 60 zemalja, WFAD ima za cilj unaprijediti prevenciju, povećati pristup tretmanu i da promovirati oporavak.

Mreže Oporavljenih Ovisnika - RUN (Recovered Users Network), platforme koja djeluje i okuplja organizacije koje podržavaju oporavak od ovisnosti o drogama. Vizija RUN-a je da kroz doprinos konstruktivnim politikama o drogama za pojedince, obitelji i zajednice pruži glas pokretu oporavka te promovira i dijeli iskustvo oporavka kako na nivou politika, tako i praktično.

EUSPR European Society for Prevention Research. Europsko udruženje za prevencijska istraživanja promovira interdisciplinarni pristup, razvoj metodologije i unapređenje prevencijskih znanosti. Više informacija na www.euspr.org.

Međunarodne mreže ECEtt koja uključuje 300 europskih ustanova sa područja liječenja ovisnosti. ECEtt potiče svoje članove na razmjenu iskustava i profesionalno napredovanje kroz studijske posjete, e-learning i zajedničke projekte. ECEtt je 1988. osnovala belgijska terapijska zajednica i udruga Trempoline.

Europski savez za javno zdravstvo predstavlja oko 100 nevladinih i drugih neprofitnih organizacija koje rade na promociji zdravlja u Europi. Opći cilj Saveza je promicanje i zaštita zdravstvenih interesa svih ljudi koji žive u Europi kao i jačanje dijaloga između EU institucija, građana i nevladinih organizacija u potpori javno-zdravstvenih politika.

Koalicija udruga u zdravstvu – KUZ je nestranački nacionalni savez udruga.

Top closemap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram