Udruga PET PLUS
16.02.2022
, ,

U(Z)DRUGE

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Nositelj projekta: Centar za poduku i savjetovanje Lumos

Partneri: Udruga PET PLUS, ALD Sisak i Udruga NADA

Početak i kraj projekta: 16.02.2022. -16.02.2023.

Ukupna vrijednost projekta: 481.149,85 kn

Trajanje projekta: 12 mjeseci

Kontakt osoba za više informacija o projektu: Tihana Vukasović +385 99 4588 385

Opći cilj projekta: 

Osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske.

Specifični ciljevi projekta: 

  • Transfer znanja i vještina udruga s bogatim iskustvom u različitim područjima djelovanja i korištenja sredstava iz ESF na manje iskusne udruge.
  • Projektnim aktivnostima unaprijediti kapacitete organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.
  • Širokom lepezom aktivnosti i edukacija istovremeno djelovati na jačanje kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnoj zajednici za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama.

Opis projekta: 

Projekt U(Z)DRUGE rješava probleme s kojima se manje i slabije kapacitirane udruge nose u svom svakodnevnom poslovanju kao i nošenju s kriznim situacijama u lokalnoj zajednici.

Tim sačinjen od dvije udruge s bogatim iskustvom u različitim područjima djelovanja i korištenja sredstava iz ESF transferira svoja znanja i vještine na manje iskusne udruge, koje će kroz projektne aktivnosti postati organiziranije i učinkovitije u odgovaranju na potrebe krajnjih korisnika. Širokom lepezom aktivnosti i edukacija istovremeno djelujemo na jačanje različitih znanja i vještina za sve sudionike projekta.

Rezultati projekta:

  • Osnažene 4 OCD-a za uspješan rad u lokalnim zajednicama, razvoj vještina i alata za pravovremeni odgovor na krizne potrebe
  • Provedeno 5 participativnih aktivnosti (14 radionica) kojima će se unaprijediti znanja i vještine članova OCD-a. Time će se ojačati pozicija OCD-a u lokalnim zajednicama za pravovremeni odgovor na krizne potrebe.
  • Razvijena i ojačana znanja i vještine OCD-a za poslovanje u kriznim situacijama kao i za organiziranje rada na daljinu uz korištenje inovativnih digitalnih alata.
Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram