Udruga PET PLUS
08.11.2017

Udruga Pet plus posjetila Udrugu Institut iz Pule i njihov «drop in centar»

  1. Pula, 27.10.2017. – U sklopu projekta REPRO PP, s ciljem razmjene iskustva i dobre prakse te s namjerom upoznavanja koncepta i načina rada drop in centra posjetili smo isti i Udrugu Institut u Puli.

Aktivnosti drop in centra  su usmjerene na prevenciju i suzbijanje ovisnosti, AIDS-a i ostalih spolno prenosivih bolesti. Posebno smo bili zainteresirani za rad i funkcioniranje drop in centra, te su s nama razmijenili svoja iskustva, vizije te probleme s kojima se susreću. U drop in centru smo se susreli s korisnicima centra koji dolaze po sterilni pribor, a istovremeno imaju mogućnost korištenja dnevnog centra gdje se mogu međusobno družiti, gledati televiziju, tuširati i prati rublje.

Voditelj Terapijske zajednice Pet Plus održao je motivacijsku grupu korisnicima drop in centra, za ulazak u zajednicu te početak tretmana i rehabilitacije od ovisnosti.

Nakon posjete drop in centru otišli smo u urede Udruge Institut, gdje nas je predsjednica Udruge Varja Bastiančić upoznala s radom i svim aktivnostima Udruge Institut te posebno aktivnostima koje provode kako bi olakšali i omogućili proces integracije ovisnika nakon završetka tretmana, prevenciju ovisnosti kod rizičnih skupina mladih te na edukaciju javnosti o problematici zlouporabe droga.

Naši predstavnici su prezentirali uspješne aktivnosti i projekte Udruge PET PLUS i Terapijske zajednice u Orlama.

Više informacija možete pročitati na stranicama Udruge Instituta http://www.udruga-institut.hr

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram