Jučer je u kazališnoj kavani Kavkaz javnosti predstavljen dosadašnji rad i postignuća u projektu KLUB 54+

Kratkim druženjem uz nosioce i suradnike na projektu najavljen je početak održavanja glazbenih radionica, ali i novi ciklus ostalih kreativnih radionica. Na druženju su bili predsjednica Udruge PET PLUS Mira Davidović, voditeljica projekta Andreja Radinger, koordinatorica projekta Adrijana Pelikon i Ronald Braus, predsjednik Udruge Opera B.B. Zagreb.

Kreativne radionice projekta KLUB 54+ započele su u studenom 2018. godine i to radionice likovnog stvaralaštva, kreativnog plesa, bubnjanja i književnog kluba, čiji prvi ciklus traje sve do 16. ožujka 2019. godine. Radionice bubnjanja i književnog kluba održavaju se u Domu umirovljenika Trnje, a radionice kreativnog plesa i likovnog stvaralaštva u Domu umirovljenika Maksimir u Zagrebu. Radionice u Osijeku: radionica kreativnog plesa u Domu umirovljenika Osijek te književnog kluba u Poetry caffeu Magis.

U prvoj polovici projekta stručni timovi održali su prvih 35 radionica od njih sveukupno planiranih 127 na kojima su sudjelovale 62 osobe starije od 55 godina. Nastavkom održavanja radionica u Zagrebu i Osijeku, koje su ponovno započele u veljači nakon kratke blagdanske stanke te početkom drugog ciklusa održavanja kreativnih radionica 19.ožujka, očekuje se brojka od najmanje 215 osoba koje će biti uključene u projekt.

Najavljene glazbene radionice u sklopu projekta KLUB 54+ održat će se u šest gradova: Vukovaru, Petrinji, Sisku, Ogulinu, Karlovcu i Novskoj. Ostatak stručnog tima koji će održavati glazbene radionice, uz Ronalda Brausa, čine poznati i renomirani stručnjaci iz svijeta glazbe: sopranistica Lidija Horvat Dunjko, mezosopranistica Blanka Tkalčić te dirigent Darijan Ivezić. Nakon Novske, slijede radionice u Sisku 13.03., kao i u Vukovaru 14.03., gdje će se održati četiri grupe glazbenih radionica za manjine.

Osim osnovnih informacija o projektu i dosadašnjim rezultatima koje je predstavio, Ronald je prisutne, uz Lidiju Horvat DunjkoBlanku Tkalčić te pratnje Maria Čopora i Darijana Ivezića, počastio i glazbenim ugođajem – ljubavnim pjesmama za Valentinovo, čime je najavio repertoar prve glazbene radionice koja će se održati u Novskoj.

Sufinanciran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda, Projekt KLUB 54+ započeo je sa svojom provedbom u rujnu 2018. godine te će se provoditi do kraja kolovoza 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta je 910.379,44 kn od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 773.822,52kn.

Jučerašnjem ugodnom druženju pridružile su se i poznata hrvatska glumica Nada Rocco te književnica Sanja Pilić.

 

Foto: Petar Santini