Udruga PET PLUS
27.12.2023
,
, , , , ,

Osnaživanje korisnika Terapijske Zajednice PET PLUS kroz radionicu izrade životopisa

Partnerstvo s Klinikom za Psihijatriju Vrapče pružilo korisnicima dragocjene vještine za uspješno pronalaženje zaposlenja

U okviru projekta “Ništa nije učinjeno u jednom danu”, korisnici Terapijske zajednice PET PLUS imali su priliku sudjelovati u dvodnevnoj radionici posvećenoj izradi životopisa i pripremi za razgovor s poslodavcem.

Sudionici radionice, bez obzira na svoje obrazovanje i radno iskustvo, zajedno su istraživali ključne elemente uspješnog životopisa. Prema istraživanjima, poslodavci u Hrvatskoj često pregledavaju životopise u manje od 2 minute, stoga je naglasak bio na stvaranju informativnih i privlačnih životopisa.

U suradnji s Klinikom za Psihijatriju Vrapče, organizirali smo ovu vrijednu radionicu kako bismo korisnicima pružili alate za uspješno predstavljanje svojih vještina i iskustava na tržištu rada. Tina Debeljak, mag.act.soc., stručnjakinja za rad s korisnicima, vodila je radionicu, fokusirajući se na verbaliziranje potreba u kontekstu traženja zaposlenja.

Jedan od ključnih aspekata radionice bio je naglasak na prilagodbi životopisa vrsti posla i tvrtki za koju se korisnici prijavljuju. Kroz tehniku igranja uloga, korisnici su usvajali vještine neverbalne komunikacije, ključne prilikom intervjua, te su se educirali o važnosti prikladnog odijevanja i stvaranju pozitivnog prvog dojma.

Vjerujemo da će uz našu podršku i stručnost Tine Debeljak, korisnici Terapijske zajednice PET PLUS ne samo napredovati, već i osnažiti svoje postojeće vještine te steći nove kompetencije koje će im pomoći u uspješnom koraku prema zaposlenju. Ova radionica predstavlja samo jedan od mnogih koraka koje poduzimamo kako bismo pridonijeli socijalnom uključivanju i poboljšanju kvalitete života naših korisnika.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram