Udruga PET PLUS
22.12.2023
,
, ,

Radionice neprihvatljivog ponašanja

Uzbudljivo i edukativno putovanje kroz svijet kreativnosti odvijalo se u učionicama Osnovne škole Savski Gaj tijekom osam posebnih radionica pod vodstvom Kristijana Ugrine.

Cilj ovih radionica bio je ne samo poticanje kreativnosti, već i prevencija neprihvatljivog ponašanja među djecom i mladima. OŠ Savski Gaj partner je na projektu ART TO ACT pružajući podršku i prostor za održavanje radionica na njihovoj lokaciji.

Radionice je organizirala i provela udruga PET PLUS, posvećena promicanju pozitivnih vrijednosti i prevenciji nepoželjnih oblika ponašanja među djecom.

Tijekom 8 susreta, polaznici su se upustili u stvaranje slikovnice pod nazivom “Kako Postati Dobar”. Ova maštovita priča prati čarobni stroj koji pretvara “zločestu” djecu u dobru djecu, promičući važnost dobrih postupaka i empatije.

Priču i ilustracije osmislili su sami polaznici radionica, koristeći svoju maštovitost i osobna iskustva kako bi stvorili priču koja će potaknuti pozitivne promjene. Svaka stranica slikovnice odražava kreativnost i jedinstvenost svakog sudionika, stvarajući autentično djelo koje će biti izvor inspiracije za druge.

Sudjelovanje Osnovne škole Savski Gaj u ovom projektu naglašava važnost suradnje između škola i organizacija kao ključnog faktora u razvoju preventivnih programa. Radionice su ne samo pružile prostor za umjetnički izraz, već su također poticale razgovor o važnim temama kao što su empatija, poštovanje i međusobna podrška među učenicima.

Slikovnica ‘Kako Postati Dobar'” sada predstavlja svjetionik pozitivnih vrijednosti i poticaj za razvoj zdravog društva. Udruga PET PLUS nastavlja s predanim radom na sličnim projektima, potičući zajednicu da se angažira u stvaranju boljeg okruženja za rast i razvoj naše djece.

*Projekt ART TO ACT financira Grad Zagreb

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram