Udruga PET PLUS
01.09.2023
,
, , , ,

Novi Kolarevi junaci

31.08.2023. završio je projekt Novi Kolarevi junaci, financiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja a proveden u partnerstvu sa OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog i Općinom Kravarsko.

Provedbom projekta održana je 21 radionica, od toga 7 radionica čitanja pripovijetki, 7 radionica stvaralačkog izražavanja i 7 likovnih radionica. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 65 djece.

U okviru projektnih aktivnosti omogućilo se djeci i mladima stjecanje dodatnog znanja, vještina i stavova čime postaju aktivni građani našega društva, ali jednako tako stječu nova znanja i vještine te uče kako pridonijeti kvaliteti vlastitog života i života drugih ljudi.

Druge projektne aktivnosti oraganizirane i provedene su s ciljem produbljivanja znanja, umrežavanja, diseminacije informacija o projektu te stvaranja i održavanja lokalnog zajedništva i pozitivnog odnosa spram lokalne baštine i kulture;

Volonterska akcija – organizirala se volonterska akcija u kojoj su učenici, nastavnici, volonteri i javnost posadili drvo breze i postavili spomen ploču Slavku Kolaru i njegovoj Brezi, jednom od najpoznatijih djela hrvatske književnosti koje ima poseban značaj za kravarski kraj. Volonterska akcija provela se s ciljem promicanja kulturne baštine i očuvanja uspomene na lik i djelo Slavka Kolara.

Posjet i suradnja učenika dviju škola – organiziran je jednodnevni posjet učenika iz OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog u OŠ Slavka Kolara Hercegovac s ciljem promicanja kulturne baštine i očuvanja uspomene na lik Slavka Kolara kao značajnog hrvatskog književnika.

Književna tribina – organizirala se tribina u trajanju od 2 sata gdje su učitelji i nastavnici elaborirali važnost djela Slavka Kolara za kravarski kraj te interpretirali pojedina djela kako bi učenicima približili književnost i kulturno nasljeđe.

Radijska emisija Zvonjalica – City radio – u dvije održane radijske emisije učenici su voditelji i gosti te iznose svoje dojmove o sudjelovanju u projektu.

Izložba likovnih radova – nastalih tijekom projekta organizirale su se dvije izložbe dječjih radova (Gradska knjižnica Velika Gorica i OŠ Kravarsko).

Projektnim aktivnostima realizirali su se odgojno-obrazovni ishodi Nacionalnog okvirnog kurikuluma predmetnih kurikuluma za osnovne škole iz hrvatskog jezika, likovne kulture, prirode i društva. Ostvaruju se očekivanja međupredmetnih tema Osobni i socijalni razvoj, Učiti kako učiti, Građanski odgoj i obrazovanje, Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije i Poduzetništvo.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram