Udruga PET PLUS
01.09.2023
,
, , , ,

I TI IMAŠ DOM – faza II – završila druga godina provedbe

31.08.2023. je završila druga, ujedno i posljednja, godina provedbe programa „I TI IMAŠ DOM – faza II“ kojeg provodimo u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad Zagreb, a kojeg je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Kroz niz aktivnosti koje smo provodili tijekom dvije godine, postigli smo značajan utjecaj na živote naših korisnika:

1. Poludnevni boravak: Pružili smo beskućnicima siguran i poticajan okoliš kroz naš poludnevni boravak. Ovdje su mogli pronaći topli obrok, higijenske potrepštine te društvo koje im je nedostajalo. Ovaj boravak nije samo bio mjesto za osnovne potrebe, već i mjesto gdje su mogli osjetiti pripadnost i zajedništvo.

2. Individualno savjetovanje: Kroz individualne razgovore, pružili smo korisnicima priliku da izraze svoje potrebe, strahove i ciljeve. Ovo savjetovanje je bilo ključno za razumijevanje njihovih specifičnih situacija te za razvoj personaliziranih planova za budućnost.

3. Set radionica “Proaktivni na tržištu rada”: Kroz ove radionice, beskućnici su stekli vještine koje su im pomogle da se osjećaju samopouzdano i spremno za korak prema radnom tržištu. Naučili su kako se istaknuti svojim vještinama i iskustvom te kako prepoznati i iskoristiti prilike.

4. Mentoriranje pri aktivnom traženju posla: Naši stručni mentori pružali su podršku i smjernice korisnicima tijekom njihovog puta traženja posla. Ova osobna podrška im je pomogla da prevladaju prepreke i da ostanu motivirani čak i u izazovnim trenucima.

5. Trening komunikacijskih vještina: Komunikacija je ključna za uspješno integriranje u društvo. Kroz ovaj trening, beskućnici su naučili kako uspostaviti bolje interpersonalne odnose, rješavati konflikte te izražavati svoje potrebe na konstruktivan način.

Vidjeli smo kako se samopouzdanje beskućnika povećava, kako se razvijaju nove vještine te kako postaju aktivni sudionici zajednice, a neki od njih su uspješno pronašli zaposlenje.

Svaki korak prema samostalnosti i integraciji u društvo ima neprocjenjivu vrijednost. Hvala svima koji su podržali ovaj projekt i vjerovali u naše korisnike.

Projekt je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram