Udruga PET PLUS
04.09.2023
, , ,
, , ,

BUDI COOL I NUTRI FULL

Financira: Grad Zagreb

Trajanje projekta: 01.09.2023. – 31.12.2023.

Iznos financiranja: 3.000,00 eura (22.603,50 kn)

Nositelj projekta: Udruga PET PLUS

Partner na projektu: Osnovna škola Savski Gaj

Ciljevi projekta:

  • zaštita, očuvanje i unapređenje zdravlja stanovništva u gradu Zagrebu;
  • poticanje razvijanja zdravih stilova života (zdrava prehrana, tjelesna aktivnost, odgovorno spolno ponašanje, higijena i oralna higijena, zdravstveno prihvatljivo ponašanje prilikom izlaganja štetnom djelovanju čimbenika iz okoliša)

Kratki opis projekta:

Pravilne prehrambene navike su izrazito važan čimbenik zdravog stila života te se usvajaju od ranog djetinjstva. Sukladno tome, radionice u sklopu programa „Budi cool i nutri-full“ podižu svijest o važnosti pravilne prehrane povezujući konzumaciju pojedinih skupina namirnica sa zdravstvenim ishodima. Također, usmjerene su na poticanje poželjnih prehrambenih navika kroz različite vježbe i zadatke u kojima djeca samostalno odabiru hranu sukladno postulatima pravilne prehrane, a pri čemu je zadovoljena njihova potreba za autonomijom i pripadnošću među vršnjacima.

Projektne aktivnosti:

Projekt „Budi cool i nutri-full“ provodi se kroz 6 sadržajno različitih interaktivnih radionica.

Radionice su podijeljene u tematske cjeline koje se odnose na usvajanje znanja o pravilnoj prehrani i njenoj važnosti za očuvanje zdravlja te razumijevanju čimbenika koji mogu utjecati na njihov odabir hrane.

Unutar samih radionica ističe se i tema svjesnog hranjenja koja se usvaja kao vještina individualnim vježbama usmjerenim na percepciju osjećaja gladi i organoleptičkim svojstvima hrane.

Prethodna objava
Sljedeća objava
Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram