Udruga PET PLUS
25.01.2016
, ,

KONFERENCIJA ZA JAVOST KRAJEM SIJEČNJA

25.01.2016.

Konferencija za javnost europskog projekta EDU VG PP PLUS, čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, a partner Udruga PET PLUS iz Zagreba, održat će se 28. siječnja ove godine. Tako je na sastanku odlučio projektni tim kojeg vodi Zoran Birimiša iz tvrtke Timebox Consulting iz Zagreba.

U tijeku su pripreme za konferenciju. Osmišljen je vizualni identitet projekta, pripremljeni su promidžbeni materijali, a pri kraju je i izrada internetske stranice projekta. Osim toga, u tijeku je istraživanje tržišta rada o potrebama razvoja novih programa za osposobljavanje odraslih za zanimanja  voditelja socijalnog poduzeća i samostalnog knjigovođe socijalnog poduzeća i udruge.

U veljači će početi edukacija zaposlenika Učilišta i vanjskih suradnika za izradu standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma, koja će  se provoditi prema načelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Nakon što prođu edukaciju za izradu verificiranog programa, osposobljeni će educirati osobe iz postpenalnog sustava kao i nezaposlene s burze rada.

Projekt se planira realizirati do kraja studenog ove godine, a njegovo provođenje doprinijet će stvaranju poticajnog okruženja za razvoj socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj.

EDU VG PP PLUS je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II. Vrijedan je 1.196.375,00 kuna, od čega  je Fond osigurao 1.123.156,85 kuna, tj. 94 %, a ostatak financira Učilište u iznosu od 73.218,15 kuna, odnosno 6 %.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram