Druga  godina  institucionalne potpore  Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva omogućila nam  je edukaciju koju su nam je održalo POU Korak po Korak. 

Edukacija za društvenu pravdu i osnaživanje managmenta UdrugePET PLUS sastojala se od  iskustvenih aktivnosti i  teorije.  Sudjelovanjem na edukaciji radili smo na osobnom razvoju i to na svim razinama ljudskog funkcioniranja: kognitivnom, afektivnom i na kraju ponašajnom (s ciljem da mijenjamo svoja ponašanja). Budući da se radi i na osobnom razvoju  prolazili smo i kroz različita emocionalna iskustva. Tijekom tog procesa prisjećali smo se nekih svojih iskustava i sjećanja i dijelili ih međusobno u grupi. Tako smo stekli bolji uvid i razumijevanje svojih ponašanja, što je preduvjet za razumijevanje tuđeg ponašanja i ljudske prirode i funkcioniranja općenito.

Ova edukacija omogućila nam je  da lakše razumijemo tuđe perspektive, da promišljamo o akcijama koje je potrebno poduzeti da bi se osoba koja se nalazi na marginama društva osjećala vidljivije i bolje prihvaćeno u društvenoj zajednici ili novom okruženju. 

Završetkom  edukacije imamo veće razumijevanje za sebe i druge kroz slušanje priče o i pričajući priče o sebi drugima. Upoznali smo i uvježbali tehniku konstruktivističkog slušanja koje je oruđe za osnaživanje, izgradnju zajednice i osobnu/socijalnu promjenu. Razumijemo što je osobni a što grupni identitet i zašto su važni za razvoj osobe te smo osvijestili vlastiti identitet. Imamo bolje razvijenu svijest o tome kako etikete utječu na ljude te kako mogu izgraditi ili uništiti samopoštovanje osobe. Bolje razumijemo strukturu nastanka stereotipa te smo savladali strategije za dekonstrukciju naučenih stereotipa. 

This image has an empty alt attribute; its file name is udruga_pet_plus_logo_244x70-1.png

Korak po korak