Udruga PET PLUS
31.12.2019
, ,
, , , , , ,

Otvorena je prva “Kuća na pola puta” u Hrvatskoj

Presretni smo što možemo objaviti da je u prosincu 2019. otvorena prva “Kuća na pola puta” u Hrvatskoj!

U okviru EU projekta START POINT koji provodi Udruga PET PLUS u partnerstvu s udrugom Institut Pula i Callidus – ustanovom za obrazovanje odraslih a ima za cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu provedbom ciljanog programa razvijenog za njih, mentorstvom i mogućnošću smještaja otvorili smo i pokrenuli “Kuću na pola puta”.

Prema procjeni Uprave za zatvorski sustav, u zatvorskom sustavu godišnje je oko 100 zatvorenika s potrebom za intenzivnom pomoći i podrškom u postpenalnom prihvatu (rješavanje problema smještaja i organizacije života). Ti podatci ukazali su na evidentnu potrebu pronalaska novog i boljeg rješenja uključivanja u društvenu zajednicu. “Kuća na pola puta” predstavlja svojevrstan most između zatvora i slobode,  minimalizira negativne efekte zatvora, a pospješuje one pozitivne poput kontakta s obitelji, obrazovanja i radnu angažiranost.

U kući će biti pružen smještaj za minimalno 7 bivših kažnjenika te  je ponuđen kompletan program stabiliziranja, psihosocijalnog osnaživanja radom sa stručnjacima, mogućnošću dodatnog obrazovanja i edukacije na raznim radionicama, informiranjem o njihovim pravima i mogućnostima i vidom mentorstva kao pomoći u svrhu traženja zaposlenja.

 

.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram