Udruga PET PLUS
20.12.2019
,
, , ,

Udruga “Pet plus” nastavlja s provođenjem projekta “Mali trening za velike učenike”.

Udruga “Pet plus” nastavlja s provođenjem projekta prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži pod nazivom “Mali trening za velike učenike”.

Glavna projektna aktivnost odnosi se na provođenje treninga socijalnih vještina u prostorijama partnerske OŠ “Vladimir Nazor” na području gradske četvrti Maksimir. Jednom tjedno socijalna pedagoginja Barbara Demović  provodila je radionice s učenicima 5.-ih razreda u trajanju od 45 min. Ove projektne aktivnosti nalaze se na kontinuumu aktivnosti vezanih za univerzalnu prevenciju razvoja problema u ponašanju kod djece i mladih, odnosno razvoja neprihvatljivih ponašanju.

Kod univerzalne prevencije karakteristično je kako se primjenjuje na široku populaciju djece bez označavanja ili izdvajanja visoko rizične djece, dok se u isto vrijeme posvećuje posebna pozornost utjecaju intervencija na one s pojačanim rizikom.

Tematika prvih radionica bila je usmjerena na usvajanje vještina važnih za upoznavanje sebe i savladavanje vještina upravljanja svojim ponašanjima i emocijama.

Radujemo se daljnjem radu i učenju!

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram