Udruga PET PLUS
10.03.2021
,
, , , , , , , , ,

Završen projekt “TRKA ZA PET”

U sklopu natječaja  za financiranje programa i projekata udruga iz područja prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži iz Proračuna Grada Zagreba financiran je  projekt Udruge PET PLUS Trka za Pet.

Kroz projekt Trka za Pet putem sportskih sadržaja, predavanja i radionica, promovirali smo zdravi stil života i skrenuli pažnju na prevenciju neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. U projektima su sudjelovale škole lokalna zajednica.

Ovim programom  Udruga PET PLUS provela je radionice o  zdravim životnim stilovima gdje su djeca učena:  nenasilnom rješavanju sukoba, prihvaćanju sebe kao pojedinca, prihvaćanju različitosti, zauzimanju za sebe, a sve to u svrhu prevencije neprihvatljivog ponašanja među djecom i mladima.

Sprječavanje neprihvatljivog ponašanja vrlo je složena djelatnost koja  zahtjeva dobro poznavanje problematike, neprekinuto i zajedničko djelovanje svih društvenih čimbenika, projekt Trka za pet je jedna od karika sustavnog podučavanja djece o neprihvatljivom i prihvatljivom ponašanju. Projekt  je bio usmjeren na opću populaciju djece i mladih, njihove roditelje, nastavnike, stručnjake s ciljem poboljšanja njihovih vještina i podizanja svijesti, znanja te upoznavanjem cjelokupne javnosti o štetnosti neprihvatljivih ponašanja. Projekt je  uspješno proveden i završen 26.02.2021. godine.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram