Udruga PET PLUS
31.10.2018
, ,
, , , ,

Uspješno završena druga godina trogodišnjeg programa REPRO PP

Održan je još jedan Okrugli stol u Terapijskoj zajednici Orle. Povod je ovog puta bio uspješan završetak druge godine provedbe projekta REPRO PP.

REPRO PP projekt financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 220.000 kn za period provedbe od studenog 2017. do kraja listopada 2018. godine.

REPRO PP ima za cilj, informiranošću i edukacijom poboljšati socijalnu uključenost ovisnika na način da im se razvije samopouzdanje, da im se osnaže radne i intelektualne vještine, a sve s konačnim rezultatom emocionalnog i intelektualnog jačanja pojedinca i njegove konkurentnosti na tržištu rada.

Primjenom primjera dobre prakse i multidisciplinarnim pristupom radi sveobuhvatnog  i što učinkovitijeg liječenja i rehabilitacije te reintegracije liječenih ovisnika omogućilo se efikasnije rješavanje  problema socijalnog uključivanja marginaliziranih skupina u društvo te im se kroz program pomoglo da budu konkurentniji na tržištu rada.

Kombinacijama aktivnosti redovnog programa zajednice te provođenjem aktivnosti koje su omogućene ovim projektom, poput radionica osnaživanja te sudjelovanjem na nogometnom turniru u Velikoj Buni koji je organiziran u suradnji s Udrugom mladih Velika Buna unaprijedili smo njihovu rehabilitaciju i kvalitetu života tijekom boravka u zajednici te ih kvalitetnije pripremili za život nakon zajednice. Povećali smo njihove radne sposobnosti i njihovu konkurentnost na tržištu rada. Uključili smo ih u aktivnosti zajednice i direktno doprinijeli resocijalizaciji i osnaživanju.

 

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram