Udruga PET PLUS
16.09.2021
,
, , , , , , , , , ,

Udruga PET PLUS partner u novom EU projektu PUTUJUĆA KNJIGA BIJELOG LOPOČA

Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik jedna je od 12 Narodnih knjižnica kojoj su dodijeljena sredstva za provedbu projektnog prijedloga u sklopu poziva Čitanjem do uključivog društva.  PUTUJUĆA KNJIGA BIJELOG LOPOČA naziv je projekta NKČ Lekenik kojem su dodijeljena bespovratna sredstava  iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020  pod oznakom UP.02.1.1.15.0087.

Projekt se provodi od 16.09.2021. -16.09.2023.

Ukupna vrijednost projekta je 3.880.517,78 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 3.298.440,11kn što iznosi 85% posto ukupnog iznosa  i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske u iznosu od 582.077,67 kn što iznosi 15% od ukupno odobrenih bespovratnih sredstava.

Projekt će provesti Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik s partnerima: Općinom Lekenik, Udrugom PET PLUS i ALD Sisak.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima financirat će se nabava i opremanje bibliokombija kako bi knjiga i književnost bile dostupna i u najudaljenijim krajevima općine Lekenik.

Projekt je osmišljen da potiče na  čitanja sve pripadnike ranjivih skupina a sve  aktivnosti osmišljene u svrhu podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju. Sam poziv  ‘Čitanjem do uključivog društva’  kao i projekt Putujuća knjiga bijelog lopoča usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti pripadnika ranjivih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti.

Poziv se provodi u okviru prioritetne osi 2 – ‘Socijalno uključivanje’, specifičnog cilja 9.i.1 ‘Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina i borba protiv svih oblika diskriminacije’.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram