Udruga PET PLUS
04.11.2015
, ,
, , , , , ,

Sklopljen ugovor s MSPM za projekt PEZ-pomozi, educiraj, zaposli!

04.11.2015.

Projekt PEZ pruža bivšim ovisnicima edukaciju, prekvalifikaciju, doškolovanja i pronalazak zaposlenja.

Opći cilj je edukacijom poboljšati njihovu socijalnu uključenost na način da im se razvije samopouzdanje, daje uvid u mogućnosti koje im stoje na raspolaganju, osnaže radne  i intelektualne vještine (jačanje radnih kompetencija i njihove konkurentnosti na tržištu rada kroz razvoj vještina i stjecanja prakse), omogući pravna pomoć, a sve s konačnim rezultatom emocionalnog i intelektualnog jačanja pojedinca.

Posebni cilj projekta je reintegracija u društvo kroz  nastavak poslova i interakciju sa lokalnim stanovništvom.

U sklopu projekta korisnicima će se pružiti edukacija za soboslikara i ekološkog poljodjeljca:

Na edukaciji za soboslikara korisnici će steći stručno teorijska znanja iz poznavanja materijala, boja (na bazi pigmenata, zemljane, mineralne, veziva za vodene boje, kitove, uljana veziva, uljane boje, lak boje, disperzne boje), otapala i razređivača. Kroz nastavne jedinice i praktični rad u stvarnom okruženju polaznici će biti osposobljeni za: pripremu podloge za nanošenje boje, bijeljenje podloge, miješanje i toniranje boja, izradu jednobojnog tutkalnog i višebojnog nanosa boje, izoliranje mrlja, izradu mase za zaglađivanje, skidanje starog nanosa boje, zapunjavanje grubih pora na drvenim podlogama, izradu uljno lakiranog nanosa boje, bojanje drvene stolarije i čeličnih konstrukcija, pjeskarenje, provođenje mjera zaštite, nanošenje impregnacije protiv vlage i vatre, nanošenje disperznih boja, tempera, polikolora, jupola, fasadexa.

Edukacija za ekološko poljodjelstvo omogućiti će korisnicima stručno teorijska ekološka znanja te kako preusmjeriti konvencionalno na ekološko poljodjelstvo. Naučiti će o obradi tla, kompostu, gnojidbi, nekemijskoj zaštiti bilja. Korisnici će biti sposobni i uzgajati bilje na velikim površinama, znati će kako  i kada zalijevati, prihranjivati i gnojiti biljke te ga zaštiti i liječiti od štetnika. Biti će osposobljeni za uporabu organskih insekticida, žetvu bilja (lišća, cijelih biljaka, cvijeća, sjemenki, plodova, korijenja, podanaka, kore), sušenje, skladištenje bilja te plasman proizvoda na tržište.

Ključni sudionici su prije svega ovisnici Zatvora Zagreb i korisnici Terapijske zajednice PET PLUS kojima je potrebno pomoći pri izlasku iz institucije te pružiti te usluge kao dio njihove integracije.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram