22.09.2016.

13.09. i 22.09.2016. u Kaznionici Glina održane su radionice postpenalnih pravnih savjeta i autogeni trenig  po projekt EDBS.

preuzmi

Pravna pomoć pružila im se u vidu grupnih sastanaka s pravnim savjetima vezanih isključivo za postpenalne pravne savjete (ne savjete vezane za kazneno djelo) – opće pravne informacije, pravne savjete, vađenje dokumenata i sl. U tu svrhu izvoditelj su bili na raspolaganju na redovitim sastancima prema dogovoru i planu.

r-4776451-1375174163-4712-jpeg

Autogeni trening je jedina medicinski priznata metoda liječenja kojom se postiže promjena pažnje i osobne svijesti s okoline na traženje i pronalaženje podrške u samome sebi. Tom tehnikom oslobodili su se fizičke i psihičke napetosti i samim time više su radili na sebi i svojim vještinama, što im je pojačalo svjesnost o sebi i o tome što su te da su vrijedni pružanja nove prilike u životu.

Projekt je zamišljen kao pomoć marginaliziranoj i vrlo osjetljivoj društvenoj skupini, čije slabosti bi, kroz edukacije i  radu na sebi, mogle postati njihove prednosti. Za ovu ciljnu skupinu ovaj projekt donio je novu dimenziju u njihov život; pomoć u izgrađivanju stava, stvaranju samosvijesti, osnaživanju samopouzdanja i osjećaj pripadnosti kao i korisnosti što je pretpostavka za ostvarivanje svakog živog bića – dakle potvrda kroz rad u kojem si društveno koristan, a u čemu su te marginalizirane skupine  zatvorenika zakinute.