27.09.2016.

U Terapijskoj zajednici PET PLUS u četvrtak je održan Okrugli stol s temom: Kako zadržati apstinenciju u sklopu projekta KLOPP – klub liječenih ovisnika
Apstinencija ili uzdržljivost (latinski: abstinentia – suzdržanost) – pojam koji označava suzdržavanje, odricanje od nečega. Obično se radi o apstinenciji od uzimanja psihoaktivnih supstanci, koje često rezultiraju ovisnošću – kao što su alkohol, droga, cigarete i lijekovi.
Razgovaralo se tome kako je cilj održati apstinenciju i uhvatiti se u koštac s problemom uporabe droga ili spriječiti pojedinca, koji je uspješno prošao liječenje od zlouporabe droga, od povratka na stare navike (relaps).

Različiti oblici stalne ili povremene apstinencije mogu biti zbog: želje za odvikavanjem od ovisnosti. Gosti su iznijeli primjere iz prakse rada s ovisnicima te su iznijeli iskustvo o suradnji Udruge PET PLUS. Razmijenili su informacije sa sudionicima vezanim za sam projekt i uključenima u projekt. Ostale sudionike upoznali smo s ciljevima projekta i tome kako se projekt KLOPP uspješno priveo kraju.
U raspravu su bili uključeni: Predsjednica Udruge PET PLUS Mira Davidović, Tvrtko Pervan, dr.med. spec. školske medicine – Služba za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti – ZZJJ ZZ, Dejvid Zombori, psiholog  – Odjel za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti ZJZ PSŽ, CZSS VG, ZZJZ ZZ, KBC Sestre Milosrdnice.

Top closemap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram