Udruga PET PLUS
13.12.2021
, ,
, , , , , , ,

PREDSTAVLJEN EU PROJEKT “PUTUJUĆA KNJIGA BIJELOG LOPOČA“

 

Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik (nositelj projekta) uz Općinu Lekenik, Udrugu PET PLUS i Agenciju Lokalne demokratske akcije Sisak predstavili su 30. studenog 2021. projekt “Putujuća knjiga bijelog lopoča” koji se provodi s ciljem poticanja čitanja i čitalačkih kompetencija na području Lekenika i podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Projekt obuhvaća razne skupine – djecu i mlade do 25 (razvijajući pritom ljubav prema čitanju i učenju),starijih (obrazujući ih kroz radionice informacijske pismenosti) te nezaposlene (potičući na cjeloživotno učenje i prekvalificiranje).

Provedba aktivnosti poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija izvodit će se kroz 215 radionica i 18različitih aktivnosti tijekom 24 mjeseca provedbe. One uključuju radionice brzog čitanja, kreativnog pisanja, strip radionice, radionice informacijske pismenosti, motivacijske čitalačke radionice, održavanje predstava, večeri poezije za sve dobne skupine i mnoge druge.

U sklopu projekta posebno mjesto zauzima pokretna knjižnica – bibliokombi koji će obilaziti Lekenik i okolicu te osigurati dostupnost knjige svim stanovnicima općine Lekenik.

Po završetku projekta knjižna građa bit će predana Narodnoj knjižnici i čitaonici Lekenik.

Kampanja podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju izvodit će se gostovanjima na radijskim postajama, predstavljanjem putem društvenih mreža, javno vidljivim plakatima i emitiranjem radijskih spotova.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram