Udruga PET PLUS
19.09.2017

Ove jeseni Udruga PET PLUS kreće s dva nova projekta

Zagreb, 19. rujna  –  Ponosno objavljujemo da u rujnu ove godine krećemo s realizacijom dva jednogodišnja projektna prijedloga u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporaba droga koja su pozitivno ocijenjena u natječajima dodjele nacionalnih financijskih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću, i to:

REO – resocijaliziraj, educiraj, osnaži

Udruga Pet plus, kao nositelj ovog projekta, organizira aktivnosti doškolovanja, psihosocijalne podrške, savjetovanja i jačanja životnih kompetencija bivših ovisnika s ciljem njihove resocijalizacije i zapošljavanja, a osim liječenih ovisnika u aktivnosti će biti uključeni i članovi njihovih obitelji.

Finacijska sredstva su osigurali: Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u ukupnom iznosu od 145.000 kn.

PET PLUS ZA ZAVOD

Kao partner u projektu nositelja Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Udruga Pet plus sudjeluje u kreiranju i provođenju aktivnosti univerzalne prevencije ovisnosti usmjerenih na opću populaciju djece, mladih, roditelja i učitelja što podrazumijeva ranu identifikaciju ovisnosti i intervenciju, radionice, grupe pomoći i samopomoći te dodatnu stručnu edukaciju zdravstvenih djelatnika.

Financijska sredstva je osiguralo Ministarstvo zdravstva u ukupnom iznosu od 150.000 kn.

Tijekom oba projekta provodit će se mjerenja ostvarenja projektnih ciljeva a rezultate ćemo prezentirati na konferencijama po završetku projekata u rujnu iduće godine.

 

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram