Udruga PET PLUS
02.11.2016
, ,
, ,

Okrugli stol – Prevencija relapsa – projekt PEZ

27.10.2016.

U Terapijskoj zajednici PET PLUS u četvrtak je održan Okrugli stol s temom: Prevencija relapsa u sklopu projekta PEZ – pomozi, educiraj, zaposli.
Relaps je ponovno posezanje za sredstvima ovisnosti koja su se ili nisu koristila prije apstinencije, nakon određenog vremena apstinencije.
Razgovaralo se tome kako je cilj prevencije relapsa uhvatiti se u koštac s problemom uporabe droga ili spriječiti pojedinca, koji je uspješno prošao liječenje od zlouporabe droga, od povratka na stare navike (relaps). Kod prevencije relapsa cilj je da želja za uzimanjem droga prestaje biti žarištem i da se umjesto toga smanje negativne posljedice nastavljanja uporabe droga. Gosti su iznijeli primjere iz prakse rada s ovisnicima te su iznijeli iskustvo o suradnji Udruge PET PLUS sa zatvorskim sustavom. Razmijenili su informacije sa sudionicima vezanim za sam projekt i uključenima u projekt. Ostale sudionike upoznali smo s ciljevima projekta i tome kako se projekt PEZ uspješno priveo.
U raspravu su bili uključeni: Predsjednica Udruge PET PLUS Mira Davidović, mr. sc. Đurđica Petran – Centar za socijalnu skrb Zagreb, Tvrtko Pervan, dr.med. spec. školske medicine – Služba za javno zdravstvo, mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti – ZZJJ ZZ, Dejvid Zombori, psiholog  – Odjel za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti ZJZ PSŽ, Jelena Mance, dipl.soc.radnik – Zatvor Zagreb – suradnja na projektu.

 

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram