Udruga PET PLUS
07.10.2022
, , , ,

Održan 16.Nacionalni susret o beskućnicima

U srijedu 5. i četvrtak 6. listopada, uoči Svjetskog dana beskućnika (koji se održava 10.listopada) održao se 16. Nacionalni susret o beskućnicima u organizaciji Hrvatske mreže za beskućnike (HMB), Centra za razvoj neprofitnih organizacija, Grada Osijeka i Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije u Osijeku.

Kao članica Hrvatske mreže za beskućnike sudjelovala je i naša udruga.

Cilj susreta bio je unaprijediti suradnju i potaknuti umrežavanje organizacija civilnog društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave te visokoobrazovnih i znanstvenih institucija s ciljem razvoja smjernica javnih politika utemeljenih na dokazima koje će doprinijeti povećanju socijalne uključenosti beskućnika u Republici Hrvatskoj.

Drugoga dana susreta, u četvrtak 6. listopada, u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku održana je konferencija „Nova perspektiva za beskućništvo“ prema istoimenom projektu kojeg Hrvatska mreža beskućnika provodi u partnerstvu s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar, Udrugom Most, Centar za razvoj neprofitnih organizacija, Institutom za razvoj tržišta rada, Udrugom za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza, Hrvatskom udrugom socijalnih radnika i Rehabilitacijskim centrom za stres i traumu.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram