Udruga PET PLUS
18.09.2023
, ,

Obilježili smo kraj projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča”

U Društvenom domu Lekenik Obilježili smo kraj projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča”. Održana je završna konferencija dvogodišnjeg projekta, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture i medija. Nositelj projekta je Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, a partneri su Općina Lekenik, Udruga PET PLUS i Agencija lokalne demokracije Sisak.

U razdoblju od 16. rujna 2021. do 16. rujna 2023. godine, projekt je ostvario brojna značajna postignuća, prije svega nabavom i opremanjem bibliobusa. Ovaj bibliobus postao je ključno sredstvo za širenje ljubavi prema knjigama i čitanju u svih 18 naselja koja čine općinu Lekenik, pružajući pristup knjigama za više od 73% lokalnog stanovništva.

Glavni cilj projekta bio je poticanje čitanja i razvoja čitalačkih vještina, s posebnim naglaskom na podizanje svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju. Projekt je bio usmjeren prema različitim skupinama stanovništva, uključujući djecu, mlade, osobe starije od 54 godine i nezaposlene.

Tijekom provedbe projekta, sudionici su imali privilegiju sudjelovati u više od 180 besplatnih radionica. Ove raznolike aktivnosti bile su usmjerene na poticanje ljubavi prema čitanju i učenju te su pružale edukaciju kroz preko 18 različitih vrsta radionica.

Završetak projekta bio je poseban trenutak koji je obilježen izvedbom operete “Vesela Udovica” u izvođenju Opere B.B. Ovo komorno operno kazalište, koje je prvo takve vrste u Hrvatskoj, donijelo je kulturno bogatstvo i zabavu lokalnoj zajednici. U glavnim ulogama, Ronald Braus i Lidija Horvat Dunjko sjajno su izveli ovu izvanrednu operetu.

Projekt “Putujuća knjiga bijelog lopoča” ostvario je svoje ciljeve, obogatio kulturnu i obrazovnu ponudu Lekenika te unaprijedio život lokalnog stanovništva. Ovo je izvanredan primjer kako suradnja između javnih ustanova, udruga i lokalne samouprave može stvoriti pozitivan i trajan utjecaj na zajednicu.

Videopriču o konferenciji možete pogledati ovdje:

Prethodna objava
Sljedeća objava
Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram