Udruga PET PLUS
11.07.2017

Nova karijera: Korisnici Terapijske zajednice Orle položili ispit za Rukovatelja viličarom

Zagreb, 11. srpnja –  Šestorica korisnika Terapijske zajednice Orle koja djeluje u sklopu Udruge PET PLUS nedavno su uspješno su položili ispit za Rukovatelja viličarom. Za ovo zanimanje educirali su se u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, a brojni od njih pokazali su zanimanje i za daljnju edukaciju.

“Kroz pružanje prekvalifikacije, doškolavanja, edukacije te podizanjem kompetencija, znanja i vještina poboljšat će se njihova zapošljivost te pozicija i konkurentnost na tržištu rada. Na taj način se doprinosi smanjenju relapsa te se povećava kvaliteta života i socijalno uključivanje”, kaže Mira Davidović, predsjednica Udruge PET PLUS.

Edukacija bivših ovisnika – korisnika Terapijske zajednice Orle odvijala se u sklopu druge faze projekta REP koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske. Udruga PET PLUS na ovom projektu surađuje s POU Velika Gorica, koje korisnicima terapijske zajednice pruža edukaciju. Ugovor o dodjeli financijskih sredstava potpisan je krajem 2016. godine, a već su u prvoj fazi projekta ostvareni značajni rezultati.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram