Udruga PET PLUS
15.11.2023
, ,

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti, od 15. studenog do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga.

Udruga PET PLUS i ove godine provest će niz aktivnosti s ciljem promicanja zdravih stilova života i nekonzumiranja sredstava ovisnosti te podizanja svijesti o mitovima, zabludama i posljedicama društvene prihvatljivosti određenih sredstava ovisnosti.

Održati ćemo interaktivnu radionicu Mitovi i pogrešna shvaćanja ovisnosti u našoj Terapijskoj zajednici PET PLUS.

Pred nama su i druženja s korisnicima terapijske zajednice PET PLUS. Kuglanje i zajedničko kuhanje zbližiti će korisnike i pomoći pri usvajanju načina kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Održat ćemo i organizirati sportsku aktivnost za korisnike. Adekvatna tjelesna aktivnost predstavlja važno sredstvo u čuvanju i unapređivanju zdravija, u tjelesnom razvoju, razvoju osobina i sposobnosti te je snažno sredstvo njihovog duhovnog razvoja.

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježit ćemo i održavanjem Okruglog stola u partnerstvu s Klinikom za psihijatriju Vrapče. Tema Okruglog stola je: Važnost multidisciplinarnog pristupa i međuresorne suradnje u području tretmana ovisnosti, a isti ima za cilj okupiti stručnjake u području ovisnosti i u radu s ovisničkom skupinom te dodatno osnažiti međuresornu suradnju u svrhu što kvalitetnije provedbe programa tretmana ovisnosti u Hrvatskoj.

Osmišljavanje i provedba radionica, aktivnosti te objave na društvenim mrežama u organizaciji su Udruge PET PLUS

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram