Udruga PET PLUS
31.08.2022
, ,
, , , , ,

I TI IMAŠ DOM – završena druga godina provedbe projekta

U drugoj godini projekta I TI IMAŠ DOM financiranog od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, provedeno je niz radionica sa osnovnim ciljem integracije beskućnika u život zajednice te prevencija recidiva jačanjem kompetencija za život.

Održano je šest radionica psihosocijalne podrške kojima je cilj bio osnažiti korisnike, ali i socijalno okruženje u kojem se nalaze kako bi pronašli i identificirali snage, zaštitne čimbenike i načine za uključivanje i funkcioniranje u svakodnevnom životu.

Provedeno je također 16 radionica podrške, savjetovanja i informiranja na kojima su, između ostalog, korisnici informirani o novoj nadolazećoj zakonskoj legislativi koja utječe na povećanje njihovih socijalnih prava.

Pokazatelji uspješnosti druge godine projekta su sudjelovanje 26 korisnika od kojih je 6 osoba boravilo u stambenoj zajednici a također trojici korisnika omogućeno je dodatno obrazovanje čime su osnaženi i osposobljeni za bolju konkurentnost na tržištu rada.

Kao završna aktivnost programa održan je OKRUGLI STOL s ciljem unaprjeđenja skrbi o beskućnicima i drugim socijalno isključenim skupinama te podizanja svijesti i informiranost javnosti za problematiku beskućništva.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram