Udruga PET PLUS
29.05.2024
,
, , , ,

Grupe pomoći i samopomoći u sklopu projekta “I ti imaš dom”

U sklopu projekta I ti imaš dom, financiranog od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, održane su radionice u obliku Grupa pomoći i samopomoći.

Voditeljica je bila Margareta Jurlina dr.med., spec. psihijatar, koja je svojim dugogodišnjim iskustvom u liječenju pacijenata sa problemom ovisnosti osmislila radionice kojima je cilj osnaživanje i postizanje pozitivnog pomaka u stavovima i ponašanju. Radionice pod nazivom „Zajedno smo snažniji“, što je i njezino autorsko djelo, provele su se tijekom devet susreta u kojima su sudjelovali svi korisnici i djelatnici Udruge.

Ciljevi radionica i terapijskog rada u grupi su: da se članovi grupe što bolje upoznaju, povežu te izmijene vlastita iskustva iz problema ovisnosti, kroz što se uče i pripremaju za buduće izazove u održavanju apstinencije i promjena u životu nakon rehabilitacije i izlaska iz terapijske zajednice. Temelj rada je učenje iz vlastitih iskustava te psihoedukacija.

Tijekom ovog ciklusa radionica korisnici su bili zadovoljavajuće aktivni, adekvatno su sudjelovali te su iskazivali interes za rad u grupi.

Projekt “I ti imaš dom” financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram