Udruga PET PLUS
02.10.2018
,
, , , ,

Udruga PET PLUS sudjelovala je na 15. Gerontološkom tulumu

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada, u zagrebačkom parku Josipa Jurja Strossmayera u ponedjeljak održan je 15. Gerontološki tulum, u organizaciji Grada Zagreba i Zaklade Zajednički put.

Zagrebački umirovljenici uživali su u bogatom trosatnom programu koji je s pozornice vodila naša poznata voditeljica Karmela Vukov Colić. Na 32 štanda sudionici Gerontološkog tuluma prikazali su što sve rade i što su sve naučili na različitim aktivnostima koje polaze, od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava. U preventivno-zdravstvenome dijelu programa građanima su osigurani besplatni ciljani pregledi, npr. mjerenje tlaka i šećera, vitamina i minerala, tlaka venske cirkulacije te oksimetrija, spirometrija, provjera funkcija vitalnih organa i drugo.

Na tulumu smo sudjelovali i mi. Udruga PET PLUS u sklopu štanda Doma za starije osobe Maksimir predstavila je projekt KLUB 54+ i aktivnosti koje Vas očekuju u sklopu projekta. KLUB 54+ projekt je na kojem su Udruga OPERA B.B. ZAGREB kao nositelj projekta i Udruga PET PLUS  kao partner na projektu udružile snage. Sufinancirala ga je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

KLUB 54+ projekt je kojim se direktno smanjuje socijalna isključenost za minimalno 215 osoba starijih od 55 godina kroz sveukupno 127 kreativnih radionica iz 5 vrsta kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Radionice će se provesti u Osijeku, Vukovaru, Petrinji, Sisku, Novskoj, Ogulinu, Karlovcu i Zagrebu, te tri doma za starije osobe koji sudjeluju kao suradnici na projektu KLUB 54+, Dom za starije osobe Trnje, Dom za starije osobe Maksimir i Dom za starije i nemoćne osobe Osijek. Sudionicima projekta poboljšat će se kvaliteta života i povećati razina aktivnog sudjelovanja u životu zajednice.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram