Udruga PET PLUS
22.12.2022
, , ,

Tramvaj broj 5 – dramska radionica i predstava

U sklopu projekta Tramvaj broj 5 u studenom je održana audicija za učenike sedmih i osmih razreda Osnovne škole Savski Gaj. Nakon održane audicije ukupno je odabrano 15 učenika koji su kroz studeni i prosinac sudjelovali na 6 radionica i završnoj predstavi pod vodstvom glumca Jana Kerekeša. Kroz opušteno, edukativno, zabavno druženje učenicima se dočaralo kazalište iz druge perspektive te se prema idejama komedije dell’arte i primjenu različitih dramskih vježbi i igara kod učenika poticala imaginacija, nesputano izražavanje, spontanost te su se razvijale individualne i društvene vještine. Kroz dramski rad, učenicima se omogućilo otkrivanje i stvaranje novih vještina, rad na samopouzdanju, međusobnom poštovanju, a kroz rad na razvoju likova učenici su razvijali samosvijest te jačali toleranciju. Metoda razvoja likova omogućuje razvijanje svijesti o životu i problemima drugih ljudi.

Završna predstava održana je 9.12.22. u trajanju od 20 minuta na kojoj je bila prisutna mnogobrojna publika koju su činili učenici škole, roditelji, obitelj te zaposlenici škole.

Učenici su uživali u procesu stvaranja predstave što je bilo vidljivo na svakoj probi i završnoj predstavi, a slike su dokaz tome.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram