Udruga PET PLUS
25.01.2024
, , ,

The Global Position Paper on Recovery (GPPR)

The Global Position Paper on Recovery (GPPR) rezultat je suradničkog napora koji okuplja organizacije civilnog društva, nevladine organizacije, institucije, istraživače i pojedince uključene u inicijative na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj i globalnoj razini, a koji su potpisali ovaj dokument. Potpisnici dokumenta okupljeni su u inicijativu Recovery Science and Practice Collaborative (RSPC) posvećenu unapređenju znanosti, prakse i politike oporavka od ovisnosti.

Naši zajednički ciljevi su:

  1. Olakšati koherentan pristup: Doprinijeti razvoju ujedinjenog pristupa i globalnog stajališta o oporavku od ovisnosti;
  2. Ujediniti glasove i podići svijest: Podizati svijest o važnosti ulaganja u organizacije i sustave za oporavak;
  3. Obvezati se raditi zajedno kako bismo stvorili međunarodnu platformu za dijeljenje praksi i politika oporavka od ovisnosti.

GPPR predstavlja suradnički napor, istinsko zajedničko djelo koje označava prvi globalni konsenzusni dokument o oporavku od ovisnosti.

Da bismo promicali ove principe dalje, sljedeći koraci uključuju poticanje svakoga da promovira i potpiše ovaj konsenzusni dokument, potičući globalno okruženje koje prioritizira i podržava oporavak od ovisnosti.

Službeno predstavljanje planirano je tijekom sastanka Komisije UN-a za narkotike u Beču ovoga ožujka, a naš zajednički cilj je osigurati globalnu podršku s minimalno 300 potpisnika.

Dokument možete potpisati na linku:

https://recovered-users-network.net/gppr/ ili

učitavanjem QR koda

Hvala vam na suradnji i podršci!

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram