Udruga PET PLUS
12.07.2019
, ,
, , , , , , ,

Svečano potpisan i dodijeljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt START POINT

Potpisali smo ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava s Uredom za Udruge u okviru poziva  “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu” , projekt START POINT.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Nositelj projekta: Udruga PET PLUS

Partneri: Udruga Institut Pula i Callidus-ustanova za obrazovanje odraslih

Početak i kraj projekta: 01.09.2019.-28.02.2021.

Ukupna vrijednost projekta: 1.171.015,66kn

Trajanje projekta: 18 mjeseci

Projekt START POINT ima za cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu  provedbom ciljanog programa razvijenog za njih te mentorstvom i mogućnošću smještaja u “Kući na pola puta”.

Posebni ciljevi projekta:

  1. Jačanje kompetencija OCD-a za podršku resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.
  2. Postpenalni prihvat i osnaživanje počinitelja kaznenih djela za resocijalizaciju i reintegraciju u društvenu zajednicu.

Projekt START POINT svojim multidisciplinarnim pristupom i širokom mrežom usluga i aktivnosti otklanja prepoznate teškoće ciljnih skupina, a kojima direktno prijeti socijalna isključenost zbog toga što se nemaju gdje vratiti te često recidiviraju. Okosnica projekta je pružiti im sigurno mjesto otvorenog tipa iz kojeg će se lakše uključiti u društvenu zajednicu. Udruge PET PLUS i Institut Pula osnažiti će svoje kapacitete kroz edukaciju u tri novo razvijena programa. Programe će razviti vanjski stručnjaci pod mentorstvom partnera Ustanove Callidus.

Programi će obuhvatiti neophodne vještine potrebne za komunikaciju i rad sa počiniteljima kaznenih djela te program mentorstva za rad s bivšim kažnjenicima. Nakon edukacije Udruga PET PLUS i Institut Pula provodit će psihosocijalno osnaživanje kroz grupe, tijekom tog procesa motivirati će se korisnike koji kontinuirano pristižu u potrazi za pomoći, podrškom i rješenjima za osnovne potrebe. Projekt se bazira na organiziranju kuće „na pola puta“, u kući će biti pružen smještaj za minimalno 7 bivših kažnjenika te  ponuđen kompletan program stabiliziranja, psihosocijalnog osnaživanja radom sa stručnjacima, mogućnošću dodatnog obrazovanja i edukacije na raznim radionicama, informiranjem o njihovim pravima i mogućnostima i vidom mentorstva kao pomoći u svrhu traženja zaposlenja.

                

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram