Udruga PET PLUS
12.04.2019
,
, , , ,

Radionice osnaživanja projekta REPRO PP

U Terapijskoj zajednici Orle provodili smo grupe samopomoći u sklopu projekta REPRO PP – rehabilitacijski program PET PLUS, koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionice su se provodile u periodu od siječnja do travnja 2019. godine. Grupe  samopomoći imale su za cilj korisnicima Terapijske zajednice Orle dati mogućnost samoprocijene ponašanja te usvajanje novih i nadogradnju već usvojenih vještina i tehnika za što uspješnije psihosocijalno funkcioniranje unutar i izvan terapijske zajednice.

Korisnici Terapijske zajednice Orle na grupama samopomoći su kroz interaktivne grupne radionice usvajali nove obrasce ponašanja koje koriste u svakodnevnom obiteljskom i terapijskom okruženju. Radionice su se temeljile na konceptu treninga socijalnih vještina, bile su umjerene na poticanje poželjnog ponašanja, uklanjanje nepoželjnog i osiguravanje mogućnosti isprobavanja socijalnih vještina u različitim situacijama kako bi se korisnike ohrabrilo na korištenje novonaučenih vještina u stvarnim životnim situacijama.

Kroz radionice korisnici su usvojili nova znanja i vještine vezane za vlastite emocije, izražavanje i kontrolu istih. naučili su kako i zašto se zauzeti za sebe, radili su na osvještavanju vlastitih vrijednosti te važnosti suradnje i ostvarivanja čvrstih međuljudskih odnosa.

 

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram