Udruga PET PLUS
01.08.2020
, ,
, , , , ,

Prvi je dan provedbe EU projekta Pokrenimo KOK!

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske

Nositelj projekta: Udruga PET PLUS

Partneri:  Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis, Općina Kravarsko, Udruga umirovljenika općine Kravarsko, KUD “Kravarsko”

Početak i kraj projekta:  1.8.2020. – 1.8.2022.

Ukupna vrijednost projekta: 1.989.272,02 kn

Trajanje projekta: 24 mjeseca

 

 

Opći cilj projekta: Cilj projekta je osnažiti javno-civilno partnerstvo i praksu sudjelovanja OCD-ova iz ruralne zajednice u upravljanju i donošenju odluka u Općini Kravarsko kroz širenje raspona socijalnih, kulturnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja i usluga koje se pokreću ili već provode u lokalnom društvenom centru uz unapređenje kapaciteta OCD-ova.

 

Opis projekta: Projekt Pokrenimo KOK! stanovništvu Općine Kravarsko omogućiti će  pristup sadržajima koji će im osigurati kvalitetniji nastup na tržištu rada, pokretanje šireg raspona aktivnosti za djecu, mlade te osobe starije životne dobi i osobe s posebnim potrebama.   Projektnim aktivnostima organizirati će se provođenje slobodnog vremena za različite dobne skupine, kao i dodatni obrazovni sadržaji i stjecanje vještina, kao što su tečajevi rada na računalu i sl. Isto tako projektom će se jačati kapaciteti lokalnih OCD-a kako bi se provođenje sadržaja potrebnih stanovništvu omogućilo i nakon završetka projekta.

Projektnim aktivnostima provesti će djelatnosti uključivanja članova zajednice u provođenje lokalnih politika, jačanje kapaciteta OCD-a, osnivanja Savjeta mladih, promicanje volonterstva, uključivati će građane u postupke odlučivanja, osigurati će se edukacije za poduzetništvo, brandiranje lokalnog područja. Provoditi će se kulturni, edukacijski i socijalne sadržaji; ali i jačati kapaciteti organizacija civilnoga društva koje sudjeluju u projektu.
Aktivnosti su usmjerene na revitalizaciju prostora u javnom vlasništvu u svrhu povećanja kvalitete društvenog života te unapređenje kapaciteta lokalnih OCD. U provođenje aktivnosti aktivno će se uključiti lokalne udruge, a važan dio predstavlja prijenos znanja na manje iskusne organizacije civilnoga društva.

 

Aktivnosti: 

  • radionice bubnjanja
  • radionice kuhanja
  • radionice očuvanja tradicijske baštine
  • radionice informatičke pismenosti
  • radionice starogradskih i zabavnih pjesama
  • radionice osnova informatike za 54+
  • plesne radionice
  • pjevačke radionice
  • tamburaške radionice
  • održavanje javnih tribina

 

Rezultati projekta: Osnaženo javno-civilno partnerstvo i praksa sudjelovanja OCD-ova iz ruralne zajednice u upravljanju i donošenju odluka u Općini Kravarsko. Proširen raspon socijalnih, kulturnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja i usluga u lokalnom društvenom centru. Osnaženi kapaciteti lokalnih OCD-ova za daljnju provedbu kulturnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja i usluga.

 

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram