Udruga PET PLUS
20.02.2023
, , ,

Press konferencijom zaključen projekt U(Z)DRUGE

U sklopu Europskog projekta U(Z)DRUGE, dana 16.02.2023. u Domu obrtnika Sisak s početkom u 11 sati održala se završna press konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati projekta.

Projekt U(Z)DRUGE, kojeg je proveoCentar za poduku i savjetovanje Lumos u partnerstvu s Udrugom PET PLUS, Agencijom lokalne demokracije Sisak i Udrugom za suzbijanje i zlouporabu droga i pomoć obitelji ovisnika Nada iz Zadra, godinu dana pružao je prijeko potrebnu podršku zaposlenicima, volonterima i članovima  organizacija civilnoga društva s ciljem unaprjeđenja organizacijskih kapaciteta za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice čime smo osigurali preduvjete za ujednačen regionalni, društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske navela je voditeljica projekta Tihana Vukasović iz udruge PET PLUS.

Javnosti su se obratili i Darija Zubić, predsjednica Udruge Centar za poduku i savjetovanje Lumos (nositelj projekta) koja je predstavila rezultate evaluacije projektnih aktivnosti koji su pokazali da su sudionici izrazito zadovoljni projektnim aktivnostima te izražavaju interes za kontinuiranom edukacijom i podrškom u radu i poslovanju. U projektu je sudjelovalo 208 osoba iz 18 županija. Paula Raužan predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak osvrnula se na važnost podrške u vremenu produžene krize u kojoj živimo kao i na važnost uključivanja građana i volontera u sam rad organizacija civilnoga društva.

Raspisivanjem Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ prepoznate potrebe OCD-a i napravljen je iskorak u osnaživanju međusektorske suradnje. Nastavno na navedeno ukazali bi na potrebu prepoznavanja rezultata i zaključaka proizašlih provođenjem projektnih aktivnosti te se nadamo da će se osigurati resursi koji će omogućiti održivost i daljnji prijenos stečenih znanja i vještina.

Organizacija press konferencije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram