Udruga PET PLUS
28.08.2023
,
, , , ,

Poludnevni boravak projekta „I ti imaš dom – faza II“ – simbol podrške i zajedništva

Završetkom projekta „I ti imaš dom – faza II“ završava i aktivnost poludnevnog boravka. Ova aktivnost nije samo pružila fizički komfor, već je postala simbol podrške i zajedništva za one koji su se suočavali s teškoćama života na ulici.

Poludnevni boravak je pružio mnogo više od osnovnih potreba. Ovdje su naši korisnici pronalazili obrok koji im je često nedostajao. No, važnije od toga, boravak je pružio sigurno okruženje gdje su se osjećali prihvaćeno i poštovano. To je bio prostor gdje su se mogli osjećati kao dio zajednice, bez osjećaja osuđivanja ili diskriminacije.

Kroz poludnevni boravak korisnici su imali priliku uspostaviti međusobne veze i prijateljstva. Ovdje su dijelili svoje priče, iskustva i nade, stvarajući podršku koja je bila ključna za njihovu emocionalnu dobrobit. Osjećaj pripadnosti koji su stekli bio je iznimno važan za obnovu njihovog samopouzdanja i osjećaja vrijednosti.

Osim toga, poludnevni boravak je postao mjesto gdje su korisnici mogli dobiti informacije i resurse koji su im bili potrebni. Kroz razgovore s našim volonterima i stručnjacima, imali su priliku dobiti informacije o dostupnim uslugama, obrazovnim programima i zapošljavanju. Ova podrška je igrala ključnu ulogu u usmjeravanju njihovih koraka prema pozitivnoj promjeni.

Želimo istaknuti da je aktivnost poludnevnog boravka bila srce cijelog projekta i da smo zbog prepoznate dobrobiti osigurali i daljnje financiranje i da iako projekt završava ovo mjesto, koje je od iznimne važnosti za naše korisnike, ostaje otvoreno i na raspolaganju za sve u potrebi.

Projekt je financiralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram