Udruga PET PLUS
11.06.2024
,
, , , , ,

Institucionalna podrška – jačanje kapaciteta

U sklopu Institucionalne podrške organizirali smo edukaciju od 5 radionica Mentalnog treninga za jačanje kapaciteta zaposlenika udruge.

Mentalni trening obuhvaća tehnike i metode koje pomažu u jačanju mentalnih sposobnosti, poboljšanju fokusa, povećanju otpornosti na stres, te upravljanju emocijama i mislima. Koristi se u raznim područjima, uključujući sport, poslovanje, obrazovanje i svakodnevni život.

Mentalni trening je personalizirani proces i može se prilagoditi individualnim potrebama i ciljevima. Dosljedna praksa i posvećenost su ključni za postizanje najboljih rezultata.

Kroz krugove kontrole osvijestili smo da svakodnevno pokušavamo kontrolirati što više stvari ne bismo li dobro upravljali sobom i unaprijedili svoju izvedbu. Naša je pažnja prečesto usmjerena na stvari koje su u potpunosti izvan naše kontrole ili na one na koje možemo utjecati, ali ipak ne ovise samo o nama.

Važno je usmjeravati se na stvari koje su unutar naše kontrole. Jedino tako možemo napraviti promjenu. Usmjeravanjem na krug kontrole oko sebe gradimo zaštitni zid koji ne dopušta da stvari nad kojima nemamo utjecaj negativno utječu na nas.

Neki od ključnih dobrobiti mentalnog treninga su poboljšanje koncentracije i fokusa, smanjenje stresa i anksioznosti, povećanje samopouzdanja, bolje upravljanje emocijama, povećanje kreativnosti i rješavanje problema, poboljšanje fizičkog zdravlja te povećanje motivacije i produktivnosti.

Prethodna objava
Sljedeća objava
Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram