Udruga PET PLUS
31.12.2022
, , , ,

Kraj 2. godine projekta „Ništa nije učinjeno u jednom danu“

Završila je druga godina provedbe projekta „Ništa nije učinjeno u jednom danu“ koji se provodi u suradnji s Klinikom za psihijatriju Vrapče koja je nositelj ovog projekta.

Cilj projekta je pomoći ljudima koji suočeni s različitim stresnim situacijama te posežu za različitim vrstama samoliječenja i samopomoći i tako nerijetko ulaze u svijet različitih ovisnosti. Rizična ponašanja konzumenata često uključuju i izlaganje drugim bolestima i komplikacijama te su, u odnosu na opću populaciju, u povećanom riziku i u svakodnevnom funkcioniranju.

Sve aktivnosti projekta usmjerene su na izlječenje, rehabilitaciju, reintegraciju i povratak čovjeka drugačijem – novom, kvalitetnijem i uspješnijem životu. Projekt je pokrenut kako bi zajedno pružili pravovremeni odgovor na potrebe naših korisnika te umanjili rizike povezane s konzumacijom droga, u najširem smislu. U dvije godine provedbe ovog projekta naši korisnici su stekli nova znanja i vještine koje će im uvelike pomoći u resocijalizaciji i u ponovnom uključivanju u društvo, a korisnike se potiče na uspostavu trajne apstinencije, motivirati ih se na promjenu ovisničkog životnog stila i ponašanja te djeluje na stvaranje pozitivnih navika kroz sveobuhvatni terapijski pristup.

Projekt financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram