Udruga PET PLUS
05.06.2011

EU program za školarce: Zdravi eko život

U sklopu europskog projekta Zdravi eko život održana je Završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati provedenih aktivnosti. Zdravi eko život za sada je jedini projekt u državi financiran iz programa Zajednice u kojem je vodeći partner hrvatska organizacija (Udruga PET+ iz Zagreba). Projekt je namijenjen promociji zdravlja i ekologije školskoj djeci, a provodio se u Zagrebu i Mariboru obuhvativši 600 hrvatske i 100 slovenske djece. Projektni partneri ovog inovativnog programa radionica u školama i na eko-farmi bili su Zavod za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“, Eko centar pz, te slovenska udruga Boljši svet i najveća engleska organizacija za promociju zdravih životnih izbora Coram Life Education.

U sklopu projekta osmišljen je inovativni program radionica u školama, koji uključuje kuhanje zdravih jela (zdravi kokteli od voća i povrća, pileća juha, zdravi slatkiš), degustaciju raznih vrsta mlijeka, provođenja zdravih odluka, pokretanje školskih vrtova te jednodnevni edukativni posjet eko-farmi.

Projekt Zdravi eko život podržali su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH ,Grad Zagreb, Fond za zaštitu okoliša, Ministarstvo poljoprivrede RH, Grad Maribor, Konzum, Ministarstvo obrazovanja RH , Nacionalna zaklada i Vip.

Prethodna objava
Sljedeća objava
Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram