Udruga PET PLUS
13.03.2011
,
, , ,

Budi svoj TIJELOhranitelj

Tjedan pozitivnog odnosa prema svom tijelu (program Mladi na djelu)

Razvijanje pozitivnog odnosa prema sebi i svome tijelu te usvajanje zdravih životnih navika s ciljem prevencije poremećaja prehrane, tema je ovog projekta koji traje od rujna 2011. do ožujka 2012.

U sklopu projekta Budi svoj TIJELOhranitelj, od 21. do 25. studenog, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu odvio se Tjedan pozitivnog odnosa prema svom tijelu. Projekcijom dokumentarnog filma Prelijepa Amerika, interaktivnom radionicom, predavanjem, info-štandom te nizom volonterskih akcija poticalo se osnaživanje vlastitih potencijala i poboljšanje slike o sebi s ciljem prevencije poremećaja prehrane.

U foajeu knjižnice Filozofskog fakulteta postavljena je petodnevna izložba fotografija na temu „Prirodna ljepota ženskog tijela “, a posljednjeg dana u Tjednu održana je dodjela nagrada najboljim fotografijama. Prema ocjeni predsjednika žirija Damira Hoyke, najbolja fotografija jest „Flowered“ autorice Martine Škrobot, a od 440 glasova publike najviše ih je dobila fotografija „Age is just a number“ autorice Jelene Topčić.

Projektnom timu priključilo se dvanaest mladih entuzijastičnih volontera koji su nakon edukacije prepoznali važnost širenja svijesti o ozbiljnosti problema poremećaja prehrane te su svojim sudjelovanjem i idejama uljepšali i obogatili program Tjedna. Svi zajedno, izmamili se mnoge osmjehe i zdušno slali pozitivnu energiju u svim smjerovima.Takvim pristupom, uspjeli su doprijeti do velikog broja ljudi, a pri tom prenijeti poruku o važnosti pozitivnog odnosa prema sebi te osvijestiti ozbiljnost problema poremećaja prehrane.

Prethodna objava
Sljedeća objava
Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram