Udruga PET PLUS
21.12.2015
,
, , ,

24 sata dnevno možete zvati u CALL centar i slati SOS mailove

21.12.2015.

Kroz projekt KLOPP – otvoren Call centar i SOS mail na koje svi koji imaju problema mogu slati 24 pozive i upite.

Postizanjem rezultata projekta, održiva i dugoročna učinkovita suradnja stručnog tima Udruge PET PLUS, korisnika Terapijske zajednice i Kluba bit će uspostavljena pružanjem mogućnosti za daljnji razvoj kroz volontiranje u call centru i Udruzi, što će poboljšati njihovu kvalitetu života i poboljšati proces integracije u društvo i pružiti im priliku za humanitarni rad i djelovanje. Ključni sudionici su prije svega ovisnici kojima je potrebno pomoći u rehabilitaciji u instituciji i pružanje usluge kao dio njihove integracije, jer pomoć drugome (call centar, sos-mail, grupe pomoći) pomaže da se osjećaš korisno, dakle rasteš i razvijaš se.

Call centar rad u njemu svoj ‘smisao’ nalazi u brojnim upitima klijenata (roditelja, skrbnika, ovisnika) koji traže pojašnjenja, dodatne informacije, prijedloge ili rješenja problema i upita vezanih za ovisnost. Korisnici će pronaći pravi odgovor na svako postavljeno pitanje i tako olakšati i pomoći pozivatelju. Kroz rad u call centru korisnik dobiva priliku za učenje (upoznavanje različitih karaktera i nadogradnju vlastitih komunikacijskih vještina) te mogućnost za pružanje pomoći kojom će nekoga zaista pomoći i usrećiti ga.
SOS-mail odgovaranje na mailove s upitima klijenata, omogućiti će korisnicima Terapijske zajednice, novu dimenziju komunikacije pisanim putem. Osim što će kroz odgovaranje na postavljena pitanja, nekome uvelike pomoći, naučiti će kako se pristojno ophoditi pisanim putem. Pri tome će naučiti neka od osnovnih pravila ponašanja i pismene komunikacije na netu: pisanja poruka malim slovima, slanje kratke i jasne poruke, pozdravljanje osobe kojoj se obraćaju, pozdravljanje i potpisivanje na kraju odgovora, korištenje crnog fonta, da ne šalju povjerljive i osobne informacije. Dobrobit za korisnike je: ostavljanje dobrog dojma svoje ustanove i sebe, učenje pravopisa i gramatike,

 

Top userth-largeclosetagmap-markercalendarchevron-downphonefacebookbarsenvelopemobileinstagram